Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΟινοΦιλοσοφίες Vol.1


Μπορείς σχετικά εύκολα να μας παρομοιάσεις με κρασιά και μάλιστα χωρίς μεγάλη φαντασία, αρκεί μονό να δοκιμάσεις μερικά λευκά, λίγα κόκκινα και ρόζε κρασιά και φυσικά να έχεις μερικές τριβές με διαφορετικούς ανθρώπους.
Μερικοί λοιπόν μου θυμίζουν ένα λευκό κρασί το οποίο είναι πολύ φρέσκο και έχει πολύ επιθετική οξύτητα και δεν αρέσει πολύ, αλλά μετά από λίγο καιρό στην φιάλη γίνετε ένα ιδανικό λευκό για πολλές περιστάσεις, έτσι μερικοί άνθρωποι στην αρχή είναι λίγο απότομη αλλά το μόνο που θέλουν είναι λίγο χρόνο και μια δεύτερη ματιά.
Είναι και εκείνα τα βαρελάτα λευκά όμως με γεμάτο σώμα, που είναι κρίμα να τα πιεις σαν απεριτίφ γιατί είναι ιδανικά σε συνδυασμό με φαγητό, έτσι και μερικοί δεν πρέπει να περιορίζονται στο φιλικό κομμάτι αλλά πρέπει να τους δώσεις κάτι παραπάνω στη ζωή σου γιατί αξίζουν.
Μερικοί είναι σαν τα κόκκινα κρασιά πολύπλοκα και γεμάτα, πολύπλοκη χαρακτήρες, που μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να σε μαγέψουν, αλλά για να τα δοκιμάσεις πρέπει να περιμένεις ένα σχετικά μεγάλο διάστημα λόγο πολύμηνης παλαίωσης, έτσι και η πολύπλοκες προσωπικότητες θέλουν αρκετό χρόνο για να κατανοηθούν πλήρως.
Υπάρχει και ένα κόκκινο όμως που το δοκιμάζεις φρέσκο, το beaujolais, πολύ μοιάζουν στο beaujolais, είναι ένα κόκκινο κρασί που το πίνεις φρέσκο, υπάρχει και συγκεκριμένη μέρα του χρόνο που ανοίγουμε και καταναλώνουμε τα beaujolais αλλά όλο αυτό διαρκεί το πολύ τρεις εβδομάδες μετά δεν υπάρχει λόγος να δώσεις έμφαση σε αυτό, έτσι και μερικοί άνθρωποι είναι επιφανειακή και "διαρκούν" μονό μερικές εβδομάδες.
Σίγουρα κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα στη ζωή σας σαν θυμίζουν γλυκούς οίνους, πχ όπως το Vinsanto, ξέρεις πριν το δοκιμάσεις ότι θα σου αρέσει και είναι μια κλασική σταθερή αγαπημένη επιλογή, έτσι συνήθως είναι οι γονείς μας.
Υπάρχουν και τα ροζέ, χαρακτηριστικό σε αυτά τα κρασιά θεωρώ πως είναι το γεγονός ότι γίνονται ένας ενδιάμεσος κρίκος σε παρέες που οι μισοί πίνουν λευκό και οι άλλοι κόκκινο, οπότε για να βρούμε λύση πίνουν ένα ροζέ, έτσι και μερικοί άνθρωποι είναι ιδανική για να φέρουν κοντά διαφορετικούς χαρακτήρες σε μια παρέα.
Μην ξεχνάτε όμως ότι σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που παίζουν ρόλο, όπως η θερμοκρασία και το ιδανικό ποτήρι που θα βοηθήσουν το κρασί να σου αποκαλύψει το καλύτερο χαρακτήρα του, έτσι και μια γνωριμία με έναν άνθρωπο μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο το που θα συναντηθείτε και τι θα συζητήσετε. Τελευταίο και πιο βασικό όμως να θυμάστε ότι ένα κρασί όσο καλό, ακριβό και γνωστό και εάν είναι μπορεί να βγει φελομένο... έτσι και οι άνθρωποι.

#KeepCalmAndDrinkGreekWines 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου