Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Wine Tour Vol.3




Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που το είδα νόμιζα πως δεν είμαι στην Ελλάδα, είναι σε ένα πλακόστρωτο σημείο, έχει αυτό το υπέροχο κόκκινο χρώμα, μου θύμισε και μου θυμίζει λίγο Ρώμη που υπεραγαπώ και είναι γενικά τόσο απλό και γλυκό.
Είναι βασικά μια γωνία αφιερωμένη στην γευσιγνωσία του κρασιού, το Heteroclito λοιπόν είναι ένα από τα αγαπημένα μου wine bar, εδώ θα μου πείτε βέβαια ότι το ίδιο γράφω και για τα δυο προηγούμενα, αλλά λογικά θα έχετε ήδη καταλάβει ότι έχω το μικρόβιο του οινόφιλου οπότε θέλω να πιστεύω πως θα με συγχωρέσετε εύκολα.
Το Heteroclito βρίσκεται ενδιάμεσα Ερμού και Μητροπόλεως, συγκεκριμένα στην γωνία Φωκίωνος και Πετράκη είναι σίγουρα ένα wine bar που μόνο η όψη του σε δελεάζει να καθίσεις και να διαβάσεις την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών του, όπως και τις επιλογές σε ποτήρι οι οποίες κάθε μήνα αλλάζουν, μια μικρή λεπτομέρεια που θα δείτε εδώ θα είναι ότι κάθε μήνα το wine bar σου δίνει επιλογή σε ένα λευκό και ένα κόκκινο ποτήρι κρασί σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή χωρίς όμως να υστερούν αυτές οι δύο επιλογές σε ποιότητα.
Βέβαια πολύ καλές τιμές θα βρείτε και στις φιάλες, μεταξύ μας θα πάτε με 3-4 φίλους και θα είστε στην δεύτερη φιάλη χωρίς να σας προβληματίζει το ποσό που θα πληρώσετε στο τέλος, θα σας κεράσουν και μια υπεροχή μαστίχα ή τσεκουράκι(ψηφίζω τσίπουρο φυσικά!).
Μια μικρή ωραία λεπτομέρεια που μου αρέσει, όταν κάθεσαι έξω τους κρύους μήνες, είναι οι ατομικές κουβερτούλες που υπάρχουν σε κάθε κάθισμα, γιατί αγαπητέ πελάτη εάν δεν νιώσεις απόλυτα χαλαρός και άνετος πως θα απόλαυσης στο μέγιστο το κρασί σου, σε αυτό βέβαια συμβάλει όλη η ατμόσφαιρα στο Heteroclito.
Θα κάνω μια αναφορά ακόμα στην λίστα κρασιών οι οποία εδώ και αρκετό καιρό σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας στα οποία η εκατοστέ ποικιλία σου δίνει απλόχερα το 100% των αρωμάτων, των γεύσεων και αντιλαμβάνεσαι πλήρως το χαρακτήρα του κρασιού.
Επίσης όπως είπα και προηγουμένως οι επιλογές σε ποτήρι αλλάζουν κάθε μήνα, πράγμα πολύ ευχαριστώ, επειδή συναντάμε παρά πολλούς γνωστούς και όχι και τόσο γνωστούς οινοποιούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, βέβαια σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν και μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κρασιών που μπαίνουν σαν θεματική ενότητα για των εκάστοτε μήνα σε ποτήρι και σε φιάλη φυσικά.
Εάν με ρωτήσετε για το προσωπικό θα σας πω πως και εδώ είναι εξαιρετικό, ενημερωμένο για την λίστα του και όχι μόνο, εύκολα μπορούν να σας οδηγήσουν να κάνετε την κατάλληλη επιλογή.
Κλείνοντας το #WineTourVol3 θα γράψω πως το Heteroclito είναι το ιδανικό wine bar για να κανείς την καλύτερη εισαγωγή στον υπέροχο χώρο του κρασιού, χωρίς να σε κομπλάρει ο χώρος, αντιθέτως θα σε χαλαρώσει γιατί αποπνέει μια πιο ωραία και προσιτή αύρα στον κόσμο που έχει αλλά και προσιτό ως προς τις τιμές, οπότε #KeepCalmAndDrinkGreekWines στο Heteroclito αγαπητοί οινόφιλοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου